#uppochhoppaijuni & altanfix

Nu har jag visst halkat efter i träningsbloggsutmaningen som Upp-och-hoppa-Sofy ordnar. Så jag får försöka jobba ikapp igen. 
19 hur min träning förändrar mig


Jag utan träning: lättretad, rastlös(!), hängig, negativ, småsur, ont i ryggen, dålig sömn, äter mycket skräp och sådär i största allmänhet ingen särdeles rolig person att umgås med just pga nyss nämnda anledningar. 
Jag med träning: glad, pigg, kreativ, positiv, äter lagom bra, sover gott, stark, bättre självförtroende och på alla tänkbara (och otänkbara) sätt en bättre människa. 
Alltså.. Jag menar inte att en är en bättre människa för att en tränar – och därmed en sämre människa för att en inte tränar. Jag menar att träning gör mig till en bättre och trevligare människa eftersom träningen helt enkelt får mig att må bra på så himla många olika sätt. Träningen gör liksom att det är lättare för mig att vara mitt bästa jag. 
20 en träningsform jag älskar


Den allra allra bästa träningen jag vet är fotboll. Jag älskar verkligen att spela fotboll, men eftersom min kropp och mitt liv i övrigt (läs: oregelbundna arbetstider och andra prioriteringar) har satt stopp för fotbollsspelandet så känns det dumt att lägga fotbollen som etta. 
Därför sätter jag styrketräning i gymmet som etta. Eller ett pass “dödsfys” tillsammans med kollegorna. Eller ett intervallpass när benen springer fortare än en trodde att de kunde. Eller en dag med snowboarden i backen. 
21 efter träning


Då är jag tomatröd i ansiktet. Svettig i detsamma – och på magen, ryggen och mellan brösten allra mest. Glad och sprallig. Nöjd och tillfreds med mig själv. Hungrig och törstig. Öm i musklerna. Avslappnad. Kort sagt: lite snyggare och lite bättre.
Att duscha därefter är dock inte min sämsta gren. Oftast cyklar jag hem från gymmet i träningskläderna, och väl hemma finns alltid någonting som måste göras (typ laga mat eftersom jag brukar vara vrålhungrig). Sedan dyker ytterligare någon viktig grej upp och vips har all svetten torkat in och jag har slutat känna min egen svettlukt. 
22 ett intervallpass


Jag är ingen löpare. Jag har aldrig varit någon löpare heller. Därför så har jag ingen bra vana på att hålla något särskilt tempo när jag springer. Jag har heller aldrig fått in någon rutin på hur fort jag kan springa från början för att kunna hålla samma tempo på slutet. Alltså är löpbandet mitt favoritställe att köra intervaller. 
Mitt bästa passupplägg bjöd Coachen mig på när jag körde några månaders pt-online. Så enkelt och så himla jobbigt:

5 minuter uppvärmning

30 sekunder löpning

30 sekunder ståvila

x 15 

5 minuter nedvarvning
25 minuters jobb. Effektivt. Snabbt. Jobbigt. Roligt (på det där lite störda sättet som det är när en tycker att det är roligt att plåga sig själv till mjölksyra och blodsmak). 
Vill en inte springa så är mitt bästa intervallpass 500-metersintervaller i stakmaskin. 
Jag är fortfarande inte riktigt ikapp, men måste ändå sova nu. Imorgon väntar en liten halvspontan grillkväll med några kollegor. Därav att vi äntligen(!) fått tummen ur och införskaffat nya möbler till altanen. Dessutom har jag satt upp segelduken, och det blev genast en mer mysig inramning där ute. Bilder får det bli någon annan dag dock. Har haft så fullt upp idag att jag glömde bort att fota..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s