#uppochhoppaijuni catch-up & den magiska milen

Jag fortsätter att halka efter i Upp-och-hoppa-Sofys träningsbloggsutmaning så nu tänkte jag göra ett försök att “ta in” litegrann igen. Here we go! 

23 saker som ger mig energi


Endorfinerna efter ett riktigt svettigt och tungt träningspass. Kramen när Lillgumman kommer hem efter en vecka hos sin far. God mat. En kopp kaffe på altanen. Att känna Stora Kärlekens armar runt mig. Det – och mycket mycket annat – ger mig energi. Energi och glädje.  

24 träningsmagi


Det är precis det som jag upplevde ikväll. När Lillgumman var nattad och Stora Kärleken kom hem från gymmet så gav jag mig ut i löparskora. Tanken från början var att springa lite (mycket) långsammare än när jag och Stora Kärleken maxade fem kilometer för några veckor sedan, och att istället öka på distansen lite och springa en sisådär sex-sju kilometer. Jag sprang därför en liten omväg på den rundan vi sprang och gps-klockan passerade därför precis sex kilometer när jag sprang förbi våran tomt. Bestämde mig snabbt för att fortsätta och springa en liten slinga till för att skrapa ihop sju kilometer. 
Fast sedan hände det någonting riktigt magiskt – jag fick feeling medan jag sprang och bestämde mig hastigt och lustigt för att jag skulle fortsätta ännu längre och springa en hel mil. För en “riktig” löpare är ju inte det något att höja på ögonbrynen för (och definitivt inte om en hållit typ 5:50-tempo). För mig däremot så är det stort. Riktigt stort. Av flera anledningar; 1 – detta var andra löprundan sedan knät pajades förra sommaren. 2- detta var första gången jag sprang milen på fem år. 3 – detta var tredje gången jag sprang milen någonsin. 
Tar man de faktorerna i beaktande så blir det plötsligt rätt tufft att jag sprang de där tio kilometrarna. Vet man dessutom att jag tidigare sprungit som snabbast på 60:02 så blir dagens 57:24 smått otroliga. Jag är obeskrivligt nöjd och stolt – och det var sannerligen ren och skär träningsmagi. 
25 sporter jag utövat


Denna listan blir kort. Väldigt kort. Den ser ut såhär: 

  1. Fotboll

Slut. 
Det är den enda sporten jag liksom utövat på riktigt. Jag har varit med och spelat några innebandymatcher i ett skollag som behövde en målvakt. Jag har gått en veckas orienteringsskola någon gång på lågstadiet och jag var på ett prova-på-tillfälle med jiu-jiutsu (eller hur det nu stavas). Plus att jag cyklat, sprungit, gymmat och gått på diverse gruppträningspass – men det räknas väl inte riktigt som att jag utövat någon sport. Alltså är fotbollen den enväldige härskaren på tronen, och det är ju faktiskt så att under ett antal år så var fotbollen mitt allt. 

26 utomlandsträning


..har jag aldrig ägnat mig åt, men jag drömmer om att göra det. Jag vill åka på en träningsresa på något sånt där lagom flashigt hotell – det är nog den sorts resa som jag drömmer om mest just nu. 

27 om tio år


Då har jag varit på minst en sån där lyxig träningsresa. Då tränar jag fortfarande för att det får mig att må bra och gör mig till en bättre version av mig själv. Då lyfter jag vikter på gymmet, springer och cyklar jag. Jag har förmodligen skaffat mig ett par rullskidor som motioneras med jämna mellanrum, och cykelstallet bjuder på både en mtb och en landsvägshoj. 
Fast det mesta är ungefär som nu när det gäller träningen. 

28 därför skriver jag


Av två mycket enkla anledningar:

1 jag tycker att det är roligt. 

2 det är ett bra sätt för mig att sortera mina tankar och känslor. 
Den här bloggen har funktionen av en dagbok, och den är först och främst skriven för mig själv. Skulle någon annan råka halka in här och av någon outgrundlig anledning gilla det som skrivs. Ja, då är det såklart roligt (och om någon nu läser detta så får en väl lov att säga välkommen hit). 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s