julkalender & tacksamhet

Det har ännu en gång gått orimligt lång tid sedan jag skrev sist. Jag skulle kunna skylla på att livet, universum och allt liksom tar så mycket tid att jag inte hinner skriva. Fast det är inte sant. Så jag skriver inte det.. Isället konstaterar jag att lusten helt enkelt inte funnits där och då har jag av naturliga skäl knte prioriterat att lägga tid på skrivandet. Ska jag skriva här så ska det vara för att jag har lust. Nu börjar det kännas som att lusten smugit sig tillbaka in i huvudet och fingrarna. 
Det skulle kunna vara så att skrivlusten har götts av alla ljuvliga små projekt jag pysslat med här hemma på sistone. Tänk vilken lycka det är att få julpynta sitt hus(!) för första gången. Både jag och Lillgumman var så exalterade att vi stod och studsade igår när vi plockade upp grejerna ur lådorna. Kan knappast minnas när jag var såhär pepp på julen senast..
Med utgångspunkt i ovan sagda så tänkte jag skapa mig en julkalender.  En kalender av tacksamhet. En sak jag är tacksam för är en “lucka”.
Så när klockan när som helst tickar över tolvslaget och almenackan säger första december tänker jag att det passar fint att börja. 
Idag är jag tacksam för att jag för första gången fått julpynta vårt fina hus. Jag har handlat en del nytt till årets jul – det går ju liksom åt mer saker för att dekorera 120 kvadratmeter hus än 60 kvadrat lägenhet.. Ändå känner jag att jag lyckats hålla en rimlig nivå både pengamässigt och utseendemässigt. Jag tycker själv att vi fått det väldigt fint och mysigt och jag njuter i fulla drag. 
  
det ger allt en himla fin stämning vårt altanstaket som klätts med granris och ljus. 


I år har jag dessutom pysslat litegrann egna saker och hoppas kunna visa (läs: skryta med) mina egenhändigt tillverkade/fixade/pyntade saker vid senare tillfälle. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s